úterý 1. dubna 2014

Dobrodružství v zahradě

Naše zahrada - místo, které dokonale znám. Vždyť tu není nic, co bychom s manželem společně neudělali, nezasadili, nevybudovali... Skutečně nic? Jen zdánlivě. Naše zahrada žije vlastním životem a jen občas náhodou odhalím některá z jejích skrytých tajemství.


Zkusili jste někdy zajít do zahrady brzy z rána? Když všichni normální lidé ještě spí, nebo jsou alespoň zalezlí doma u snídaně?
Zdroj: http://kerria.pise.cz/1-tajemstvi-zahrady.htm
Zdroj: http://kerria.pise.cz/1-tajemstvi-zahrady.html

V teplé jarní, letní, ba i podzimní dny chodívám ráda do zahrady časně. Dalo by se říct, že to patří k mým ranním rituálnům. Hned po probuzení, ještě v noční košili, přes kterou někdy přehodím svetřík, popadnu foťák a hurá ven. V tu dobu je největší šance odhalit některé z jejích tajemství. I v okolních zahradách je klid a nic neruší obyvatele normálně ukryté v trávě či v korunách stromů.


Jak říká jedna moje kamarádka: "Nejhezčí záběry se naskytnou, když zrovna nemáš foťák." Co já takhle  zpočátku prošvihla okamžiků! Dneska je foťák téměř mou součástí. Nechodím bez něj ani věšet prádlo. Můj mobil by mu mohl závidět. Zatímco mobil hnije někde v koutě, (často úplně vybitý) , foťák se snažím mít neustále připravený a po ruce. Nikdy nevíš, kdy se naskytne pěkný záběr.

Zdroj: http://kerria.pise.cz/1-tajemstvi-zahrady.html


Zdroj: http://kerria.pise.cz/1-tajemstvi-zahrady.html

Ale nebude to jen o zahradě a jejích tajemstvích. Pravda, zahrada je ideálním místem k pozorování přírody. Je denně po ruce, v kteroukoliv hodinu. Člověk se může stále vracet a zjišťovat, co a jak se za tu hodinu, či den změnilo... Ale občas se najdou i v širším světě věci, které mě zaujmou a o které se s vámi budu chtít podělit. Krom toho bych tu časem ráda vytvořila i něco jako fotoherbář. Takže se určitě máte na co těšit!

Žádné komentáře:

Okomentovat